Muziek – Vr 29.07 – 21:30 – Binnentuin

Ook talent van onze Noorderburen zakt af naar de tuin van het M-Museum. De Nederlandse saxofoniste Candy Dulfer is wereldbekend voor haar krachtige en energetische concerten. Ze werkt samen met grootse artiesten en performt overal ter wereld met haar eigen band. De shows gaan van uitverkochte clubs tot de grootste festivals. Van haar debuutalbum ‘Saxuality’ gingen maar liefst 2,5 miljoen exemplaren wereldwijd over de toonbank en Dulfer kreeg hiervoor zelfs een Grammy-nominatie.

Ze steeg in bekendheid dankzij haar samenwerkingen met giganten als Dave Stewart en Prince. Met Prince stond ze op het podium tijdens een aflevering van Jay Leno’s Tonight Show, speelde ze verschillende shows in de VS en Europa, en daarenboven is ze te horen op verschillende albums van hem. Om het compleet te maken speelde Candy in 2004 samen met Prince en Beyoncé op de Grammy Awards ceremonie.

In 2013 startte ze samen met goede vrienden Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Berget Lewis en Glennis Grace de groep ‘Ladies of Soul’ waarmee ze na hun hitsingle ‘I’ll Carry You’ twee gigantische en uitverkochte shows in de Ziggo Dome in Amsterdam speelde. Hiervan kwam later ook een live album en dvd van uit.

Met een hele reeks Smooth Jazz Cruises, een tour door Azië en drie uitverkochte shows met Ladies of Soul zette Candy 2016 goed in. Daarbovenop is de saxofoniste een boek aan het schrijven over haar leven so far en zal ze later dit jaar een nieuw album uitbrengen.

Candy bracht al eens eerder een bezoekje aan Het Depot, en ze werd hier vol lof onthaald. Tijdens haar concert liet ze onze Leuvense concertzaal ontploffen met haar power en energie!

Koop je ticket