Muziek – Za 30.07 – 21:30 – Binnentuin

De Amerikaanse zanger Mark Lanegan staat bekend voor zijn steengoede rock- en bluesmuziek. Zijn rokerige stem bekroont hem tot één van de beste zangers uit de rock- en bluesscène. Dat Mark Lanegan een straffe gast is, moeten we u niet vertellen. Zo zat hij een tijd in Queens of the Stone Age en Screaming Trees, vormde hij The Gutter Twins met Greg Dulli van Afghan Whigs en bracht hij een album uit met Isobel Campbell, vroeger bekend van Belle & Sebastian.

Na acht jaar van samenwerkingen allerhande vindt Lanegan dat het tijd is voor een nieuwe soloplaat. De critici zijn laaiend over ‘Blues Funeral’ en de vooruitgeschoven single ‘Gravedigger’s song’. In 2014 bracht hij samen met zijn band het album ‘Phantom Radio’ uit. 8Weekly: “De stem van Mark Lanegan is uit duizenden herkenbaar: diep, zwaar, gruizig en met een heerlijk scherp randje. Dit handelsmerk van Lanegan gaat ook nog eens hand in hand met een heel goede hand van componeren.

Mark Lanegan beschouwt ons land een beetje als zijn tweede thuishaven. Een deel van zijn muzikanten komt dan ook uit België. De band speelde al in een uitverkochte AB en op de podia van het Cactusfestival en Dour Festival.

Koop je ticket